Maksimaalisen suorituskyvyn vesakkomurskain ja äkeet

Me tiedämme, että sinun aikasi on arvokasta ja haluat työskennellä tehokkaasti. Sen vuoksi tarvitaan arkea helpottavia laitteita. Vesakkomurskaimiemme suorituskyky on ylivoimainen jaäkeiden ominaisuudet monipuoliset. Niillä säästät sekä aikaa että voimavaroja.

Vesakkomurskain

Vesakkomurskain on tehokas työkalu, joka kapasiteetti ja ulottuvuus ovat ylivoimaiset. Se on suunniteltu pellonreunojen puhtaana pitämiseen ja urakointiin. Predator 1700 M- vesakkomurskaimen kettingit toimivat hyvin vaikeissa ja kivisissä olosuhteissa. Predator voidaan varustaa leikkuupään tiltillä, jonka ansiosta murskaus ojan toisella puolella on helppoa. Se voidaan varustaa myös hydraulitoimisella etuluukulla, jolloin paksun vesakon murskaaminen on sujuvampaa. Asennussarja taakseajolaitteella varustettuun traktoriin ja etukiinnitteisenä Predator 1700 M:ään. Predator 1700 H voidaan asentaa kaivinkoneeseen tai metsäkuormaimeen, jolloin niillä yltää helposti kaiteiden, aurausviittojen ja tien reunatolppien yli.

Predator 1700 H

Predator 1700 M

Äkeet

Lapiorullaäes on muokkauksen yleiskone. Se on saatavilla neljässä eri koossa, työleveyksiltään 3,15-4,9 metriä. Läpäisevän runkorakenteensa ansiosta äes on nopea ja tehokas, ja terien ja akseleiden iskujen ja värinöiden vaimentamiseksi on lapiorullaäkeen akselit ripustettu joustavasti. Äkeitä saa sekä hydraulisina että hinattavina malleina.

Kronos 4900 H

Kronos 4200

Kronos 4150 H

Kronos 3150

Lapiorullaäkeen käyttökohteita

Monella tilalla lapiorullaäes on tänä päivänä muokkauksen yleiskone, jota käytetään moninaisiin muokkaustöihin. Erityisesti viljanviljelytiloilla lapiorullaäkeen käyttö on tärkeää olkien ja kasvijätteiden sekoittamiseksi maahan puinnin jälkeen. Vähennetyn muokkauksen menetelmässä lapiorullaäes soveltuu hyvin kylvöalustan muokkaukseen. Sama koskee kotieläintiloja, joilla karjanlannan tai karjanlantakompostin nopea maahan muokkaus on tärkeää ennen viljan tai juurikkaan kylvöä. Menetelmän avulla saadaan karjanlannan sisältämä typpi tehokkaammin käyttöön.

Lapiorullaäes soveltuu hyvin mm.:

  • Maan minimimuokkaukseen
  • Sänkimuokkaukseen
  • Kylvöalustan muokkaukseen
  • Karjanlannan ja kompostin multaamiseen
  • Pitkäaikaisten nurmien ja laidunten ilmastointiin

Ajonopeus

Lapiorullaäestä käytetään normaaliolosuhteissa suurella nopeudella, eli 12–15 km/h.

Äkeen rakenne

Läpäisevä runkorakenne

Jotta lapiorullaäkeen käyttö olisi nopeaa ja tehokasta, kun kasvijätteitä on runsaasti, vaaditaan äkeen rungolta läpäisevyyttä. Avara ja korkea runkorakenne estää äkeen tukkeutumisen ja mahdollistaa suuremman ajonopeuden.

 

Joustava akseliripustus

Terien ja akseleiden iskujen ja värinöiden vaimentamiseksi on lapiorullaäkeen akselit ripustettu joustavasti. Jousituksen avulla suojataan myös teriä ylikuormitukselta. Jos pellolla on paljon kiinteitä kiviä, on ajonopeutta vähennettävä ja ajotekniikka sovitettava vallitsevien olosuhteiden mukaan.

 

Hinattavat äkeet

Suurimmat äkeet ovat hinattavia ja niissä on omat erilliset kuljetuspyörät. Äkeen turvallinen kuljetus helpottuu ja rakenne mahdollistaa useammat peräkkäiset akselit.