Smart Drive ja Smart Drive+

Smart Drive on automatisoitu vaunun vetojärjestelmä, joka on kehitetty sen vuoksi, että kuljettajan ei tarvitse huolehtia vedon tai sen suunnan aktivoinnista.

Smart Drive+ on tarkoitettu napamoottorilla varustettuihin vaunuihin. Automatisoidun vedon kytkennän lisäksi veto voidaan myös synkronoida. Traktorin CANbus’in antaman nopeustiedon perusteella virtaus ohjataan napamoottoreihin, siten että vaunu vetää koko ajan 5 % nopeammin kuin traktori. Kun pumpun öljymäärä ei enää riitä, vaunun veto kytkeytyy automaattisesti pois päältä, jotta vältytään moottorien kavitaatiolta. Vaunussa on lisäksi kaarretoiminto, joka laskee vetonopeutta 10 %:lla ja tehostetoiminto, joka nostaa vetonopeutta 10 %:lla haasteellisissa tilanteissa. Nämä toiminnot on helppo aktivoida ohjausvivun vieressä olevan 3-portaisen katkaisijan avulla. Ohjausjärjestelmän tarvitsema nopeus- ja suuntatieto saadaan Valtran CANbus’in kautta eikä se aiheuta lisäkustannuksia Valtran omistajille.

Tarjoamme mekaanisen vedon edut synkronoinnilla, ja hydraulisen vedon edut ilman tarvetta maastosta riippuvalle voimanotolle, ja vaunun vastus on maantieajossa pieni. Smart Drive ja Smart Drive+ ovat osa xCrane- kuormaimenohjausta.

Lisää tietoa